Saturday, December 7, 2013

DEBOR INTERVIEW

HOLLA UOLZZ....


ce uolz bace tajuk haa...hari ni I nak cite pasl interview bia I jadik peymes...bia glam sket sehari dua nih hahah...tak leh blah kekunun diva tp cam minah mencapub tak tentu pasal, eh lame tak denga ayat mncapub nih...ni sume ader time blajo kat U dlu macm2..mncapub la,gipang la, menapak la etc2.



(1)Interview pertama kat HSBC data electronic processing, boleh ke aku akp mnder nih 1st interview aku? sebab aku tak g pon...huhuhu...punyelah aku semngt kat umah pakai ala2 baju kebarung nko, mekap ala kadar tbe2 aku tak agi..behangin je aku...wat cane da naseb...redho jelah jah hahaha....hsbc nih bukn la keje cam mnyambut public n keje kat cawgn bank2 yg korg bleh tgk kat tepi2 jalan tuu...hsbc electronic data ni more kepada back process ikut negara mane la yg korng kene service then gaji bleh thn 2k ++, (disebbkn aku agak mate duitan tu aku try tuh aleh2 dapt lak lepas lepas phone koll intrview hehehe...merapu2 je aku time phone interview)..nak jadik cite...aku lau interview mmg bapak aku yg hnto sbb aku tataw jalan plus aku tak konpiden nak drive plus lau sorg2. mmg tak leh blah meruntun semngt ase hahaha......ok sambung balek...bapak aku nih tak pandai jalan cyberjaya, so nak mncari jalan punye pasal kua awal siap gne GPS lg, GPS tu mcm tak up sgt so tnd berdekatn yg ader LIM KOK WING aje...so bile sampai kat lim, tersadai la kat situ...yg hangin tu, ye lah kan lau x bertnye sesat jalan, nih harrom bile bertnye...sume tatau tmpat cam jawee....kejedah dok situ jalan pun tataw...so mnder2 ni mmg dah makan mse...bile jumpe tmpat tuu...aku dah lmbt dalm 10min, awal2 dah diigtkan kene awal 15min so dsbbkn dah lmbt aku on amek keputusan blah aje...sbb konfom 1st impression 1, lg 1 mnyusahkan org. sbb diorg ader wat test berkomputer serentak so konfom2 suasane jadik awkward gile lau aku masuk tbe2 slap pale hotak aku pon cramp. So redho, balek jela...melambai dlam hati je le beb...melepas den....


(2)Ok next kat Commerce Choice Ventures Sdn Bhd (aku x ingt ni dlu or hsbc dlu..but meh~) mender nih kelako name position time apply kemain lagi, junior marketing analyst (x leh blah) skli aritu dier koll suh dtg interview...smngt lah aku nak interview dress pon ikut etika lah an...an...aku pon g la kat hamphshire place tgkt 3A. smgt je isik borng sambil2 tuu usha2 lah..."hmm company baru nih.." koz barang2 dalm dier sume bau kedai jah, kalau gambo tuu puhh habuk pon tada deyy...sambil nngah isik borng dtg le sorg lg F ni...so beborak la skijap...F nih dak engineer...aku lak dak math..kesian an merantau betul nak carik keje lau ikut koz memasing sampai thun depan pon tak der kejenyer huhuhu (cam sedeh je citer  T^T). Ok pastu pon calling le name masuk interview semngt je aku kureng tido mlm nak prktis punye pasal sbb gaji offered 3k sape tanak beb!!!...last2 masuk bilik ni sapa interview sapa jadiknye....koz dy pulak yg elaborate pnjng lebar psl compny dier...ok then baru le aku cam dapt picture...ok company nih pasal sales...dier sales investment and futures....kene carik org, lau nk cept at rgkaian sndiri mcm MLM...wa denga cam dah maleh laah an...sbb aku mmg bkn jenis yg wat sales2 nih lau demo takpe tp lau sales...adehh..ko tgk lah aku dressup pun cm bebuda matrik nak aku sales investment...sape nak beli, silap2 aku yg kene bahan....tp dier ader provide training 3 hari kalau nak blaja pasal invstmnt. So, aku pundtg training 2 hari...hari ke-3 aku g Ganu koz aku grad lah an...so aku blah gitu jela...huhuhuhu =.=...dua hari beb aku pg balek nek LRT sesorng dari sg buloh ke ampng park...adehh pening pale aku, migrain pon sampai.



(3)Bile dah grad aku pun mule la siyez nak carik keje sblm nih pun cam berat je nak apply koz aku ader bnyak projek kekunun nak gg Thailand presennt paperwork tp tak jadik sebb g wed. siyez aku ase nyesal tak g thai..yep mmg bkn sng nak dpt. tp tulah ader kesah disebalik nyer huhuhu...Orite, next aku dapt interview tp ader agensi lah cam recruting company> Aku apply position Akaun Asst. n pada mase yg same gak aku dapt offer blajo pasal IT, guaranteed job placemnt kat PJ. So aku mmg bminat dgn IT tu koz fully sponsor under city-lab. yelah bukn sng an nak dapt blajo bnde free camtu, kalau amek kat lua ke kursus ke bayo sendiri dah le mahal ni plak bayo sendiri.....tp lg skali aku tak g sbb bapak aku bising jalan nak kesana jem teruk n interview pagi. Weh panas kot dengar bebel2 aku pun temperature naek aku cakp tak yah pegi la..bia lantak....saket je hati....



(4) Ok yang nih best, aku g interview kat HP...hahah ni siyez best....mule2 masuk tggu kat lobi, bapak aku dtg trus wat air capucino...mmg layan diri je kat sini tu ase cam welcome bile dtg company nih..kat HP nih aku dapt post. IT English Helpdesk. Aku tak sangke la pulak mula2 ader ujian objektif pasal IT tp basic soklan la...tak susah pon tp bagi aku cam tak penah blajo mnder just generally terdengar atau sekali pndg so bg aku agak keliru lah....last soklan ader soklan esei tp dah bg jwpn cume ko kene pilih lah jah mane yg seswei ngan keadaan tuu.....dah selesai part tuu...tggu dalm 10 min camtu interview dgn 2 panel (melayu n cine. 2-2 laki2). rilek je interview seyez mmg lepak lah an mane taknye tgk dressup yg melayu tuu mcm slumber badak je baggy lak tuu hahaha macm bese lah tnye soklan itu ini then abeh.....aku bharap sgt aku dapt tp lepas 2 mggu no mail so aku ase aku tak dapt lah kot....sedeh kott...sebb aku cam dah bekenaan je ngn keje situ...lepak je aku nampak...gaji sama mcm HSBC tu jugak. so lau korg nak gaji 2k plus keje lah kat cyberjaya main ofis huhuhhu



(5) Yang nih lawak,disebabkan aku dah penat g interview jauh2 n blom tentu dapt so aku cube nasib kat area2 dekat cam damnsara....aku jumpe position PEMBANTU EDITOR BUKU MATEMATIK, tp contrt la 2 buln. ok lah an sambil2 aku tggu nak pggl interview at least aku ader keje nak buat n masuk le jugak. Tp gaji tak cun bawah 1k, aku pk seb bek ko dekat aje...huhuhu....tgk alamat aku da taw nih mcm ala2 tmpt tusyen nih...so mmg betul, au g interview kat shah alam sekyn 21. Dalam mel katenye intrview pkul 11 camtu...aku dtg awal kot...aku tgk tmpat aisshh sunyi sepi aje, yg tggl kerani aje. So beborak la sket degn akak tuu.....okeh, akak tu cakap org yg chrge tusyen tu cikgu...akak tu lak mmg tataw mnder, ader org dtg nak intervw koz cokgu tuu lagsng tak inform dy (boleh plak an)..megarut je aku denga.... Aku suh akak tu koll cikgu tu koz dah dekt 1/2 jam beb aku tggu cikgunyer tak datg, dlm hati aku dah maleh nak je blah. ni sapa tggu sapa nih. sapa ntah nak carik keje.sabo jelah. sudah aku fedup!!! aku cakp ngn akak tuu lau pkul 12 tader jugak aku blah la...lau dier nak pggil aku interview pggil kat seri damnsara lau kat shah alam nih mmg tak kuase aku nak dtg. pastuh abeh gitu je...bbrp hari pastu akak tu koll dier cakp lau nak keje tu lagi dtg keje mggu depan pkul 9-6ptg kat seri damnsara. PFFFTTTT!!!! besh lgsung tader intervw trus dapt keje...kelass jah ko hado hahaha



(6)HAAA...ni latest kat METRO PARKING (M) SDN BHD...post ASST EXECUTIVE STATISTICS..
cehh mntang2 le name dier ala2 metro parking academy...bapak aku ingt aku dok sesusun tiang2 org blajo drie...adees lau keje camtu tader nyer aku nak apply jejauh =.= saboo je lah....ni kat pusat damnsara..aku pelek jugak ader ke interview ari sabtu?? slalu sabtu cuti kott cam mgarut ajek...aku sampai sejam awal koz bapak aku rush nak amek org hanto g keje...lolz sampai2 kat area pusat damnsara tuhh siyez cam tmpat puake...org ader dalm 4-5 ketul aje...ader mamat bgla baru bgn tido seram aku....bgunan sume kosong sbb ari cuti an....mmg berdoa bebnyak aku dok sane dah le sesorg pastu bile nek kat level 3 tmpt interview n ofis dier aku tgk bkunci dah le kat lua tader tmpat duduk..beb aku berdiri kat lua company mcm jaga ko taw tak sejam aku berdiri cam tunggul sbb nak mnnuggu pkul 10. nak g kedai aku pun tataw kat mane cm jauh aje ase kedai pon tak bukak lg dah le lapo. toilet kat tmpat terbuka pun tader sabo jelah aku. Aleh2 tepat pkul 10 ader sorg F ni kua dari lift and dok besando kat tmpt aku besando tp behadapn aku. so beborak lah an, dtg intrvw ke...jawatn pe?...o...samele...betl ke arinih asal cam tader org je...(siyez beb mmg tader org, koll pun tader org angkat). pastu dak tu ckp ofis tak kunci, dia dtg trus masuk ofis yg kosong tuu tp macm takder org dier trun jumpe la aku...aku ajak nek atas balek yelah dah sejam aku bediri tersidai cam lemang kat lua tuu letih kaki aku. pastu, ade le boy nih masuk, ok dier pun dtg intervw jugak. aku ngan budak yg baru kenal tuu name dier Ain, budak utem,engineering. Bile dah masuk dalam jumpe lagi sorg yg nih boy la...time si ain tu masuk aku beborak sket ngn dier. Budak finance from diploma banking....aku tnye asal tak amek bank keje bank bnyak kosong....huhhu...dy cakp da g tp ta select...pasrah la der....then aku lak masuk intervw...pun pang pung pang abeh intervw kua la....waktu nak balek si boy mntk no. bg je an...ne taw emergency ceses ke nnti huhuhuhu



so lau nak dikire baper kali aku g interview kire2 baru 2 kali la hp ngn metro yg len tuu tak kire lah an,
so stkt ni je le pglaman intervw aku, before aku ntervw aku praktiz dgn tips yg aku dah post sebelum nih....cube la korg try folow smoge bermnfaat hehehe.....allright all my sexy beautiful people gtg...

wasalam.



Tuesday, December 3, 2013

PS INTERVIEW



HELLO,UOLZ HARI NI AKU NAK SHARE PASAL TIPS INTERVIEW, MAKLUMLAH MOSTLY PASS GRAD MESTI NAK KEJE, KALAU BLEH KEJE OFIS LAH BARU LAH NAMPAK SEMART SKET HAHAHA....CAKAP PASAL INTERVIEW AKU DAH PUN KENE 1-2 INTERVIEW....AKU ASE OK JE SUME INTERVIEW AKU TUU TP STILL AKU JOBLESS MYBE SBB ADER INTERVIEW BERTULIS YG WAT AKU FAIL N MMG BUKN BIDANG AKU....TAPI TAKPE WE THINK POSITIVE...YEAH BEBEH!!!!

BE CONFIDENCE BUT DON'T OVERCONFIDENCE OK!! TELL ABOUT URSELF HONESTLY



MEMANG TAK DINAFIKAN, BILE KENE INTERVIEW MMG NERVES TAHAP DEWE, BUT LIFE MUST GO ON, KALAU NAK KEJE MSTI INTERVIEW HATTA KEJE KILANG...SO DO YOUR BEST TO IMPRESS THE INTERVIEWER. DRESS UP PROPERLY AND GIVE THEM THE WARMEST SMILE ON THE EARTH HAHAHA!!!!



GAMBAR BAWAH NI, MENUNJUKKAN PERATUSAN YANG DIBERI OLEH PARA INTERVIEWER TERHADAP INTERVIEWEE.



SO UOLZ GOOD LUCK FOR KORANG PUNYA INTERVIEW DAN SELAMAT MEMBINA KERJAYA. SEMOGA TIPS NI BERMANFAAT. AKU DOAKAN KORANG SUKSESS DALAM TEMUDUGA KORANG YG PERTAMA DAN SETERUSNYA.

P/S: DOAKAN AKU BERJAYA JUGAK YE...LUV UOLZ HUHUHU


CREDIT: GOOGLE IMAGES


Monday, December 2, 2013

INTROVERT STORY


-- A STORY OF AN INTROVERT--



So I heard you guys like introverts

CREDIT TO: 9GAG

STORY OF A HERO

Hero @ Abam Iyo (5/2005-11/2013)
MASIH ingat lagikah korang dengan kisah kucing yang mnjadi IKON sensasi di internet ini??
gambarnye tersebar luas dan mendapat liputan kerana kesahnya yang menyayat hati. Kalau hero ni manusia dah lame dah org label dia superman Malaysia tp disebbkn dia seekor kucing yang tabah kite panggil dia hero the cat... Cat lover mesti kenal kucing ni kerana kucing ini pernah menjadi bahan sensasi di media. kisah hero pernah masuk kat buletin tv3, akhbar, majalah n rancgn tv9 (Nasi lemak kopi O) dan bnyak lagi.

Klik sini <<kisah awal Hero>>,<<TV3>>

Secara ringkasnya, kisah hero bermula apabila dia telah mencuri ikan di sebuah kedai. Disebabkan terlalu marah tuan kedai telah bertindak dengan akal yang pendek memotong 2 kaki depan hero kemudian membiarkan hero di jalanan. kemudian diizinkan Allah, muncullah hamba Allah ni menyelamatkan hero, dia dikenali PH (papa hero). PH bawak hero balik rumah dan hanya berbekalkan minyak gamat disapukan di luka Hero, PH tader duet yang mncukupi untuk dibawak ke vet. tp at least dia ikhtiar untuk selamatkan Hero. PH sempat cakp ngn Hero, aku ringkaskan gne ayt aku sendiri, "kalau ko hidup aku bele ko, tp kalau ditadirkan ko mati....takpelah" dia tawakal n ikhlas nak tolong Hero. Amazingly, Hero masih hidup, dan dari situ Hero dijaga sepenuhnya oleh PH. Hero diramat mggunakan minyak gamat dalm tempoh sebulan dan keadaan dia semakin baik selepas tu, Alhamdulillah dengan izin-Nya. Kisah Hero boleh dibace di blog PH sendiri di <<SINI>>
Hero n PH dan keluarge tersayang.

Namun pada 24 Nov '13 yg lalu, kite sume telah dikejutkan dengan berita kematian Hero. Hero telah disahkan menghidap leukimea kucing. Berita ini lagi sekali mnyebbkan peminat kucing di Malaysia mengalirkan air mata kerana umum mengetahui kisah sikucing yng tabah ini. Aku juga boleh dikatakan peminat kucing sebab aku membesar dengan kucing2, yang bapak aku bele kat rumah. Bapak aku cakap kalau beli anak patung asik pakai duet pastu kerass aje tak gerak tu pasal dier bawak balek kucing and thats why aku ske kucing. Bila dapat tahu hero mati aku rase macm kucing aku yng mati sebb baru2 nih pas aku abeh blaja kucing kat umah aku nih beranak tp sume anak diorg mati (2 ekor kucing aku beranak tuu)...n yang tanam anak2 kucing tu keje aku anak kucing yang paling last mati paling tacing malam tuu terngiang2 suare dia before mati.... (TT^TT). Semua faham dengan perasaan PH, yelah dia dah menjaga Hero dari sakit sampai sembuh, 8 tahun bele hero memg dah anggap mcm famili sendiri tbe2 dah takder, ase kosong je...rindu denga telatah comel dia n so on. 

Hero dalam kenangan TT^TT

hero-4
berita kematian Hero disahkan olh PH sendiri.


Baru2 nih aku tgk kisah berkaitan Hero di TV9 tp aku tgk kat FB la....ini kisah Hero yang dah takder, pergh!!! meleh air mate beb....bile tgk PH pon sebak nak cerita....aku lagila turut same rase sebak. Korang blh tgk video tu kat sini: >>kisah hero<<

hero-2
Nama Penuh: Mohd Hairey Yahya
Nama Samaran: Papa Hero (PH)
Hobi: Pengumpul kucing terbiar
Laman Rasmi:

p/s: 
Aku berharap akan ade ramai org seperti PH di Malaysia.

2 p/s:
 Janganlah terlalu berkire dengan rezeki yang dikurniakn oleh Allah kepada kita, berkongsilah dengan      makhluk2 len walaupun haiwan.

3 p/s: 
Jadikan masyarakat di Pulau Kucing ,Jepun sebagai contoh. Mereka berkongsi rezeki dengan kucing2 terbiar dan aku percaya kucing2 tu pun balas jasa mereka...sebab tu kat sane takder tikus atau ular sebb kucing2 tu jage pulau tuu jugak.


Credit:

Sunday, December 1, 2013

DO U KNOW HIM??

Tanggal 2/12/2013

Adakah anda mengenali aktor bernama PAUL WALKER???
beliau merupakan aktor dalam 2 fast 2 furious (Brian  O'Conner)....
beliau telah terlibat dalam kemalangan......

Sekitar kawasan kemalangan Walker

Klip kemalangan Walker


Walaupun beliau merupakan aktor yang disayangi ramai kerana watak yang dimainkan namun janganlah kite secara cepat menaip status2 sepertti RIP ...atas sebab2 seperti sumber diatas...tp aku rase kalau in memory boleh la kott....

p/s: kalau ader 2 fast 2 furious 7 mesti cam kureng sket....huhuhu.....

Saturday, November 30, 2013

Peringatan

Hellow....Assalammualaikum......

lagi sekali aku terlupa pasal blog...well blog is not my thing u know =.=
anywayzz...pe cite yg jadik sekarang kat mesia ni eh???
 lupe nak cakap hepy CONVOCATION TO MYSELF...finally habeh dah blajo math selama 3 tahun not bad...wanna know about my course....we talk bout it later....

well mcam biase aku on FB...keje aku slalu on FB...sehari tak bukak tak keruan hati, walaupom nitifi 1 je huhuhu dun noti2....aku mmg mggunakan media FB secara optimum koz kat situ je sources pasal mende terkini cepat up cnth pasal rosmah, rompak2, kete baru, gosip baru n latestz pasal VILLA NABILA..cam haram je...=.=

back to topikz plezzz......aku scroll downlah nak nngok ape cite ngn mesia harinih sehat ke k.o ke kelaut ke gaung ke then aku ternampak artikel print screen akbar said that "11 years old boy rape a 6 year old girl"
OMG...OMGash...Astaghfirullah...nguncap panjang kott...bebudak kot siap bleh masuk guinness rekod jenayah termuda...bukn nak kate lah tp bile akbar tulis statemnt camtu pelah kate hati mak bapak budak tuu agaknye.....but...why???!!!

zaman skarg budak matang bukan disebabkan akal fikiran yang panjang dapat fikir baik buruk but u know their mind more on that kind of thinking...the question is HOW &WHY??

1) Adakah sebab kemajuan tekonologi maklumat yang tanpa sepadan
2) salah mak bapak sebb manjakn anak2 dengan teknologi yng tak kene dengan umo mereka
3) pihak yang berkaitan yang tidak membuat tapisan (program tv lau internet no komen tp kite ader jawatnkuase IT an??? what their name,I forgot alredi..)


bayangkan what will happen in 10 years, now we are in 2013.....aku sedeh ngan generasi sekarang mmg kalau jumpe budak 17 thun kekadang kat kl nampak mcm 20-an melaram kemain tp what they think just fun...sampai fun merapu2 gambar bogel pon nak share....mcm la social site diorg tu tader frenz,nak uplod gambo2 tak semenggah gituh...siyez pendek je akal..bile cakp kate mngongkong bile lepas mcm otak kene letrik duh.....



baca penuh::
:http://ohartis.com/2013/11/kes-rogol-budak-lelaki-11-tahun-budak-perempuan-6-tahun-di-alor-gajah/



CREDIT: Oh! Media

Monday, February 4, 2013

LADIES malaysia sile menggile


hai uolz, harini aku sajer je nak update...koz nak bcite tp tader idea tp aku jari jemari (bukn jari-jemari salleh upin n ipin k uolzz~~)aku ni rajen betul nak menaep pasal cite paling HOT kat tv3 skrg nih....kak bedah pun asik terbatuk2 name dy masuk dalm cite nih hehe...weh aku ske gile citer nih..mggile aku ...aku ske hero dy si zain tuu...koz bile si El tuu mcm dah nak gado besa ngn dy, dy wat muke comel...muke ta over..pure je hahah takyah nak berusahe sgt nak kekiut cam balak2 korea tuu.....=.=....aku da letih ngn mamat korea huhuhu......

cute je....^^....
start dari tahun lepas dah, aku tgk skunk nih banyak siri2 tv diadaptasi dari novel...which is good lagi detail kan, pelakon pun seng je nak belakon,koz dalam novel dah diperincikn....dats why dy berkualiti tader le merapu mereban sampai offside,then inside balek....kekekke....;p..lepas tuu kite sbgai komentar yg ta bertauliah pun mgomen mcm orang power kekekeh....sbb saket hari ta paham jalan cite nyer...mnyirap lak darah tgk...

                         




sayangnye cite setia hujung nyawa nih aku  ta layan dari episode 1....aku layan time dah hujung2 nyawa betol,sbb kat U maner lak aku nak carik tv...kalau ader pun msti besesak maleh la pulak nak bersndwich2 dgn depa huhuhu (TT^TT)...maleh lak tu nak mnyoutube...tapi aku believe t akan ramai memmber yg akan mndunlod sbb mggu nih last episode kan...aku ase nak beli je novel dy hahaha....saje2 bace2 sambil imagine scene dalm tv..ahakz besh kot...mngkatkan daya ingatan dan imaginasi huhuh....>.<...

sebelum tido...moh le kite intai2 jejaka trauma perempuan malaya kekeke~~


...isk...u buat muke gitu...maner weolz nak maroh...*arghhhh!!!*
~this is madness hahahha ;DD~
jujurnye, aku ta kenai pun hero n heroin tapi sbb org asik dop post2 pasal depa nih...so aku kenal la sket2 tapi tader la sampai mnjejak fb n twitter depa..haha..cukup la sederhana je...(cewwah2)....pepe pun aku ske cite nih...masuk dalm fav list...sush aku nih nak mnat citer melayu taw....so pengarah should be proud....
....lemah....lemah semangat...weolz tgk u wat cni huhuhu....

bayangkan-lah...skunk ni ramai org asik k-pop2...ssh kot nak tarik depa2 nih tgk cite melayu balek...so, same2lah kite menarik rakan2 kite agar kembali kepada fitrah mereka hahahah >.< pe mnder aku  mengarut cam bangang je kekeke~~.........mohon maaf....


tahniah uolz for a great work....^^


**sumber gambo kat google images jee...^^**


->credit to Google-uncle

salute pokcik obama,layan cite melayu nih hahahah...sengal




***tak le tido teringat2 abg Zain.....HAHAHA!!***

Sunday, February 3, 2013

Februari 2013

holla, selamt2 semuanyer...

selamat mnyambut bulan feb. sekalian umat...semoga bulan ni masa2 kite ni diisik dengan penuh dedikasi~ aku taw ni bulan valentine....tp yg aku pelik perlu ke kite sambut..koz mcm tader meaning je..in fact, mnder nih da mcm aktiviti wajib setiap tahun...sampai masuk dalm kalender nko....tak kuase aku,kalau hari tuu cuti tape gak...kan3?...mmbazer mase pun ader ugak..ye dop? hahah taderlah just bg aku kalau aku nak sambut hari kekasih ni aku akan sambut pada hari@ tarikh bile aku jumpe ngan si dia (cewwwwwahh!!) well, bakpe aku nk sambut hari yg special degn jutaan mkhluk kat atas muke bumi nih..kalau da special sgt la kan...kikikiki...sbb kalau special istilahnye mstilah korg nk korg je yg ader tamo share2 lantaklah degn slogan "sharing is caring" hak tuih!!( kasaq tak~)
Valentine tree with hearts leaves and birds Stock Photo - 11863201

ok..bile masuk buln 2 ni bermkne cuti sem aku pun dah nak abehs OMG!!! sikijap nye ase...takpe lah asal dapat gak aku balek umah mluangkan mase besame keluarge terchennta!!

story hari nih nak share, parent aku baru beli sebuah umah, kat bandar tasek putri, area2 kundang...gitu...ok llah  umah tuu...i like,the environment is nice, koz still ta ramai sgt org....infact aku cdgkan jugak lah korg beli umah kat area sini koz dah ader highway baru 'highway LATAR', so perjalnn korg agak sigkat kalau nak ke bndo...aku denga rumah kat sini murah la jugak....ikut aras lah kot kalau korg beli tgkat atas mybe murah...cam umah aku kat area bawah...sebelahnyer padang...bole la kot joging2 kalo rajen la kan...tp weolz ta sytay kat sane just dtg melepak time hujung minggu je....koz umah yg weolz stay skunk nih dah mmg tanah sendri...tanah lot...kire saje beli umah lg satu.prepare...koz kat umah aku nih kekdang kalau hujan terlebih sket mule la ir melimpah@bnjir....=.=...

umah yg parent aku beli nih....agak cantik,koz tn umah yg dulu dy dah siap renovate sket2...siling dy dah tuka...tader la rate jee...lg, lantai dy tile ngn dlm bilik air sekli dy tile...cume 2 bilik je tak sampat tile...adess...tuu yg ta besh oz bilik aku ngn adek aku je yg tader tile...umah ni ader 3 bilik...bilik dy besaw2...besh la...1 besa,1 sdrhana,1 kecik sket...tp cun laa...i like~!!! <3 br="">
1st wix: Cuci umah+pasang langsir n so on
2nd wix: Pasang tiko n golek2


2 ekoq yg bertuah..;p

tahun nih mak aku gile kucing sket...maseh remmber kah anda dgn kucing oren tuu? yg tuu mak aku bawak balek...boleh plak mnggu nih nak g umah baru tu bawak 2 ekoq (Omel+Bujal) tuu skali...dalm kete kekucing tu kene layan mcm baby...kene bedung letak kat dada...koz takut...tak kuase aku  =.=!! tp buat gak la...kalo tak mgulupor sume...masuk ni dah 2 kali dah 2 ekoq tu ikut..untung2 b4 thiz, maner ader kucing2 yg weolz bele dpt layann VVIP camni...tahun ni jela special sket huhuh...^^

bilik eden

bilik parent den

bilik ayaq....;p

bilik adek den

orite



Papai




ngntok suddah



0300 am

Wednesday, January 23, 2013

Detik2 Terakhir

Akeh walaupun dah lepas bbrp hari tp still aku nak cite gak pasal kejadian 21/1...
alkisahnye,supposed, mlm 21 hb korg dah boleh bace dah update 21hb tp disbbkn tgn aku yg ta center + bbrp keadaan yg sengal dan mmbuatkan aku terdelete entri tuu....pergh...aku FRUST...FRUST sangt tp taderlah sampai mnoggeng2...mcm tak senonoh lak pasal blog nak wat keje keji cam tuu...untuk mghilngkan perasaaan frust, aku p cuci kain malam2 buta....lantaklah, kalau tak terbako je dada aku, t mule le sesak je napas nih....huhuh...at least kalau mncuci dah abes 1 keje kan?? kan senng optimis sket dlm bab2 ginih..hahah....

Dsbbkan bbrp hari da lepas aku pun ingat2 lupe...so aku cite secara roughly je la ye...21hb,petang aku mghabiskan masa yg emas tuu...kat tarack, lame dah mmndam hasrat nak berjoging tapi haram jadoh tak pg2 gak....niat seminggu tp disbbkn perasaan malas menebal sehinggu mmbuku aku qado seminggu jadik sehari je...at least tertunai gak la hasrat before balek umah an...ok lah tuuu...;p

Aku joging ader la dalam 3 round...1 round bejalan2 plus 1 round lg bejalan sambil snap2 pics....besela alang2 ta ramai org ni wat perangai mengong sket...ambik gamba2 tak berpaedah kat sekitar u yg kecik molek nih...sape nak ngate...orang pun boleh kire pakai jari tgn, kalau seblm2 nih kene pakai jari kaki skalai ta cukup tu pinjam tgn + kaki mmber sebelah...ta besh la amek gamba tyme ramai2 gitu kan~~~

Aku n Nan besuka-suki di track...^___^

Aku n Kinen...mase zaman taiko2 dulu....isk2...

Aku wat keje keji tu besama2 kawan aku mergkap rumet separuh masa, Nan.. kami gilir2 jadik photographer , posing n style nak mngkap gambo macm DSLR tp sebeno-nye digital Canon je..pun

Lepas tu malm tu pulak makan2 kat kedai oren ...yang diberi name oren...malm nih abeh RM8...order pataya + tomyam sayo...pergh senak perut den makang bnyak2 gitu hahah...agenda mealntak dihadiri 3 org ahli yg terpinggir di UMT...lepas makan, balek la ke bilik masing2...pergh rase nk suh org tolak pakai troley je...perut menegang..teringat cite katon one piece si Luffy tuu....untungnye makan2 sampai perut mmbesaw macm belon panas ta sampai 5 minit perut dy jadik cam asal balek...yg besh tuu...badan dy maintain je...keji tol pelukis dy...TT^TT...aku pon nak gak gituh hohoho...ni tak kalau 2 hari berturut2 melntak camtu  hari ke-3 naek 2 kg...sungguh terbako!!



sarapan pagi yg ta seberapa di perantauan...T^T

nasik gurin pattaya (faveret guaa~~!!!..*wink**wink*)


Sunday, January 20, 2013

Story of 20/1/13

Hari ni tanggal 20/1/13, aku masih tersidai kat UMT "tercinta"... padahal paper wajib aku abeh tanggal 7hb, elektif aku pulak abeh pada 13hb, persoalann yng timbul, besar persolannye, ramai menyoal, aku pun malas nak jawab, sampai org ke-4 mnyoal, SUMPAH aku rase cam nak rejam je org tuu....

Atas alasan ape aku balek lambat?? alasan munasabah ape yg paling munasabah untuk aku reply kepda soklan2 korang yang aku ase tacing gile tapi bg korang simpati giler kat aku....jawapannye aku ade keje...alasan yg same aku bagi kat mokcik2 yg jual nasik campor kat lua U, disebbkan muke aku slalu order nasik separuh tapi penuh dengan sayur,aku ase feymes di mata mokcik tu...makcik tuu pun paham...dy mmbalas "adek tahun akhir ye...patut le"..sebenarnye mokcik, tahun akhir tak besalah dalam urusan nih....ini sebb aku ade keje...keje untuk kelab, kelab yg agak feymes dalm UMT ni...
sucii je muke mokcik...;D

Nak dijadikkan cite, dalm tempoh masa 7hb nak ke 13hb aku ase cam honeymoon gile...bakpe aku ase gitu...koz paper elektip je pun hahah...tak sepatutnye aku pikir camtu...tapi kalau korg di tempt aku pun, aku ase korng akan buat mender yg same koz mostly yg seangkatan ngan aku pun wat cmtu jugak...sebb nye, paper tu dalm bentuk objektip, so kite boleh mnembak dengan sesuke hatinye, kalau buntu dengan mnggunkan kuase pemadam bermuke 6 ...IN-SHAA-ALLAH, akan ditemukan jawapan..nguhuhu...da abeh paper 13hb tuu...lg sekali aku mgulang rutin2 yg same..contonhnye mmbute sampai tak ingat dunia, berjage mglahkan burung hantu (sudahnye aku KO jugak), men gem sampai jari aku crame (deym!), online mnjng, dan mnyandar kat atas katil cam org tader tulng belakang, tak ketingglan mennton movie yg agak2 baru bg aku...aktiviti ini berulng sampai aku ase cam nak BERKULAT...kalau aku ni roti...aku ase penuh dah kulat tu..silap2 cendawan shiitake pun boleh tumbuh dengan suburnya kat roti tuu....perumpaan yg mlmpau, tapi dats the truth....TT^TT....
ta sampai hati letak gambo roti bekulat huhuhuhu.....come roti ni kiki..

Okey pada 18hb aku ader meeting ngan mmber2 yg sekelab ngn aku..kire meeting AJK2 tertinggi laa...meeting2 ttbe timbul isu balek...setelah diselidik rupe2nye hnye 2 mkhluk je yg balek 22hb..iaitu konfom2 aku la n lg sorng...(aku ase cam nk tembak2 je...makhluk2 yg ade depan mate aku, time tuu....yelah baygkan paper dah abeh,FYP tunggu sem depan ahh,study?? mmg taklah!, ttbe ajk sume balek awal (pengejiann!!!!))kalau dalm anime korng bygkan anime yg tgh tense gile sampai naek urt kat kepale tuu...mcm tu laa aku ase...tp wat cane aku sabo jela...tawakkal je la...ada kedai makan bukak ke tak ntah..siyes tawakal je la sampai ke 22hb...=.=...siyes pasnih lntak korng la...aku nk balek awal jugak..!!!! lantak la meeting ke hape ke..tak pedulik dahh!!
credit to FMA...aku ase cmnih laa....

Oh ye! terskip lak 17hb tu tgh aku sedap2 layan FAIRY TAIL...yg aku baru amek dari sorng mmber yg baru dikenali tbe2 blackout...SHITTO!! mule2 aku sabo lah koz mnder gini slalu trjadik kat UMT tapi tak lame kejap je...ok lah...battery lappy aku jenis ta tahan lame..so btahan je la dgn battery yg sedia da nih...pastu ade letrik balek..dalam hati aku dengan BANGGANYE..aku ckp "see...ta lama pun.."..tbe2 blackout balek...arghhh!!! tension...mule beharaap cam tadi la..pastu 10 min blalu ttp tader letrik...battery aku dah abeh...aku dah panas...bilik aku lg panas...dah le malam tuu aku tggl sorg2 je dalm asrama..dalam rumah aku blh kate tggl 3 bilik je yg ade pghuni yg len da tader...tpi sebb aku tabah n da biase mnder2 ginih aku layan jee...dari 10 min ke sejam...sabo2 pastu aku ta leh tahan aku pun tido lah..awal gile aku tido ari tu...pastu pkul 3 pg aku tbgun koz aku tdengar sore org meroyan tp aku yakin bukan rasukan@amukan tapi still aku mncarut gak..koz bukn senng nak tido tyme tgh panas ginih...still letrik tader jugak...sudahnye sampai ke subuh pun tader jugak letrik aku musykil apsal laa lame bena tader letrik...1st tyme jadik ginih...
fairy tail...besh citer nih.....>.<
Akhirnye ari nih 20hb bru aku dapt taw puncenye, ade org try curik kabel letrik UMT, tapi ta lepas, si pencuri mati ketika mmbuat keje keji....aku dapat taw kat laman FB, sorg student master dgn sumber2 yg sah tlh mgesahkan hal nih...kesian, mati sebb mncuri kabel...sumber berkate mayat tu mude lg, kebiru-biruan...innalillah...bile terfikir kesian kat mayat tuu...mati dalam keadaan mcm tuu....sedeh bile PK..



p/s: hari nih jugak aku dapt taw sorg kozmate aku tunang...tahniah HANA BUNGA...senyap2 je beliau~~~;D


p/s: aku lmbt taw koz line wifii kat blok aku tak leh aktivate dlm tmpoh 2-3 hari nih..see, sebb tak online bnyak cite hot,overhot aku terlepas...see the power of FB....

.
.
.
.
.
.
.
........sekian





; (ini GAJAH~)





trimas sebb melayan coretan ini, awop gagah la~~ wewiiittt!!! hahahah







Sunday, January 13, 2013

BLOG ORENJI

Oren sedap!


Hai salam sejahtera sume...
kejadah gamba oren tetibe org tgh sebok kaler KUNING,HIJAU kat stadium, aku OREN pulak selepas mnyepi dalam....ta ingt bp tahun...hahah biaq la..sape nk MISS pun huhuh  ~(=.=)~
sian BLOG aku nih..kalau diumpamakan blog ni sebagai rumah, aku andaikan blog aku cam rumah buruk dalam hutan tuu...reput sane sini,tertggal sane sini, nk masuk pun kene bawak mgucap 10 kali, tuu pun tader hati lg nak masuk..OH MY GUCCI...(gedik je..hahah).

dalam baper tahun, semngt aku cam sekejap meresap sekejap melayang ntah kemana...kenapa aku nk rajen balek menaep blog, koz sorg mmbe aku rajen bena post2 pasal blog dy (cari follower lettew~!!!), mklumlah baru buat kan..mmg le gitu...cam aku first2 dulu..setiap hari i update uolzzz....uollz sampai maleh nk bacekan hahaha.....blog aku tak FUNNY, tp ader aku kesah ke,aku buat blog sebb nk menaep pasal ape yg aku terpikir je hahaha....so paparazi harap maaf,uollz salah tempat kay...

allrite lets end it here, harapn untuk tahun baru 2013, aku akan try merajenkn diri menaep...tmbah2 dah final year..bnyk bende nk kene buat...so bnyak le cite..g pun aku nih bukn jenis pandai borak ngat...menaep pun hmmm so2 je...takpelah...kalau ader yg sudi bace ALHAMDULILLAH...kali nih aku nak bende yg baek,suci,keji,takbur,riak dan sewaktu dengnnya kat sini...akhir kata....undian di tangan anda..SILE MGUNDI....saya tak reti politik....so no politik-debate kat sini....nak politik g tmpat len..mohon paham..


allright, 



yg benar,



adios,




        .. 
(ini SEMUT2)



;P

There was an error in this gadget