Wednesday, January 23, 2013

Detik2 Terakhir

Akeh walaupun dah lepas bbrp hari tp still aku nak cite gak pasal kejadian 21/1...
alkisahnye,supposed, mlm 21 hb korg dah boleh bace dah update 21hb tp disbbkn tgn aku yg ta center + bbrp keadaan yg sengal dan mmbuatkan aku terdelete entri tuu....pergh...aku FRUST...FRUST sangt tp taderlah sampai mnoggeng2...mcm tak senonoh lak pasal blog nak wat keje keji cam tuu...untuk mghilngkan perasaaan frust, aku p cuci kain malam2 buta....lantaklah, kalau tak terbako je dada aku, t mule le sesak je napas nih....huhuh...at least kalau mncuci dah abes 1 keje kan?? kan senng optimis sket dlm bab2 ginih..hahah....

Dsbbkan bbrp hari da lepas aku pun ingat2 lupe...so aku cite secara roughly je la ye...21hb,petang aku mghabiskan masa yg emas tuu...kat tarack, lame dah mmndam hasrat nak berjoging tapi haram jadoh tak pg2 gak....niat seminggu tp disbbkn perasaan malas menebal sehinggu mmbuku aku qado seminggu jadik sehari je...at least tertunai gak la hasrat before balek umah an...ok lah tuuu...;p

Aku joging ader la dalam 3 round...1 round bejalan2 plus 1 round lg bejalan sambil snap2 pics....besela alang2 ta ramai org ni wat perangai mengong sket...ambik gamba2 tak berpaedah kat sekitar u yg kecik molek nih...sape nak ngate...orang pun boleh kire pakai jari tgn, kalau seblm2 nih kene pakai jari kaki skalai ta cukup tu pinjam tgn + kaki mmber sebelah...ta besh la amek gamba tyme ramai2 gitu kan~~~

Aku n Nan besuka-suki di track...^___^

Aku n Kinen...mase zaman taiko2 dulu....isk2...

Aku wat keje keji tu besama2 kawan aku mergkap rumet separuh masa, Nan.. kami gilir2 jadik photographer , posing n style nak mngkap gambo macm DSLR tp sebeno-nye digital Canon je..pun

Lepas tu malm tu pulak makan2 kat kedai oren ...yang diberi name oren...malm nih abeh RM8...order pataya + tomyam sayo...pergh senak perut den makang bnyak2 gitu hahah...agenda mealntak dihadiri 3 org ahli yg terpinggir di UMT...lepas makan, balek la ke bilik masing2...pergh rase nk suh org tolak pakai troley je...perut menegang..teringat cite katon one piece si Luffy tuu....untungnye makan2 sampai perut mmbesaw macm belon panas ta sampai 5 minit perut dy jadik cam asal balek...yg besh tuu...badan dy maintain je...keji tol pelukis dy...TT^TT...aku pon nak gak gituh hohoho...ni tak kalau 2 hari berturut2 melntak camtu  hari ke-3 naek 2 kg...sungguh terbako!!



sarapan pagi yg ta seberapa di perantauan...T^T

nasik gurin pattaya (faveret guaa~~!!!..*wink**wink*)


Sunday, January 20, 2013

Story of 20/1/13

Hari ni tanggal 20/1/13, aku masih tersidai kat UMT "tercinta"... padahal paper wajib aku abeh tanggal 7hb, elektif aku pulak abeh pada 13hb, persoalann yng timbul, besar persolannye, ramai menyoal, aku pun malas nak jawab, sampai org ke-4 mnyoal, SUMPAH aku rase cam nak rejam je org tuu....

Atas alasan ape aku balek lambat?? alasan munasabah ape yg paling munasabah untuk aku reply kepda soklan2 korang yang aku ase tacing gile tapi bg korang simpati giler kat aku....jawapannye aku ade keje...alasan yg same aku bagi kat mokcik2 yg jual nasik campor kat lua U, disebbkan muke aku slalu order nasik separuh tapi penuh dengan sayur,aku ase feymes di mata mokcik tu...makcik tuu pun paham...dy mmbalas "adek tahun akhir ye...patut le"..sebenarnye mokcik, tahun akhir tak besalah dalam urusan nih....ini sebb aku ade keje...keje untuk kelab, kelab yg agak feymes dalm UMT ni...
sucii je muke mokcik...;D

Nak dijadikkan cite, dalm tempoh masa 7hb nak ke 13hb aku ase cam honeymoon gile...bakpe aku ase gitu...koz paper elektip je pun hahah...tak sepatutnye aku pikir camtu...tapi kalau korg di tempt aku pun, aku ase korng akan buat mender yg same koz mostly yg seangkatan ngan aku pun wat cmtu jugak...sebb nye, paper tu dalm bentuk objektip, so kite boleh mnembak dengan sesuke hatinye, kalau buntu dengan mnggunkan kuase pemadam bermuke 6 ...IN-SHAA-ALLAH, akan ditemukan jawapan..nguhuhu...da abeh paper 13hb tuu...lg sekali aku mgulang rutin2 yg same..contonhnye mmbute sampai tak ingat dunia, berjage mglahkan burung hantu (sudahnye aku KO jugak), men gem sampai jari aku crame (deym!), online mnjng, dan mnyandar kat atas katil cam org tader tulng belakang, tak ketingglan mennton movie yg agak2 baru bg aku...aktiviti ini berulng sampai aku ase cam nak BERKULAT...kalau aku ni roti...aku ase penuh dah kulat tu..silap2 cendawan shiitake pun boleh tumbuh dengan suburnya kat roti tuu....perumpaan yg mlmpau, tapi dats the truth....TT^TT....
ta sampai hati letak gambo roti bekulat huhuhuhu.....come roti ni kiki..

Okey pada 18hb aku ader meeting ngan mmber2 yg sekelab ngn aku..kire meeting AJK2 tertinggi laa...meeting2 ttbe timbul isu balek...setelah diselidik rupe2nye hnye 2 mkhluk je yg balek 22hb..iaitu konfom2 aku la n lg sorng...(aku ase cam nk tembak2 je...makhluk2 yg ade depan mate aku, time tuu....yelah baygkan paper dah abeh,FYP tunggu sem depan ahh,study?? mmg taklah!, ttbe ajk sume balek awal (pengejiann!!!!))kalau dalm anime korng bygkan anime yg tgh tense gile sampai naek urt kat kepale tuu...mcm tu laa aku ase...tp wat cane aku sabo jela...tawakkal je la...ada kedai makan bukak ke tak ntah..siyes tawakal je la sampai ke 22hb...=.=...siyes pasnih lntak korng la...aku nk balek awal jugak..!!!! lantak la meeting ke hape ke..tak pedulik dahh!!
credit to FMA...aku ase cmnih laa....

Oh ye! terskip lak 17hb tu tgh aku sedap2 layan FAIRY TAIL...yg aku baru amek dari sorng mmber yg baru dikenali tbe2 blackout...SHITTO!! mule2 aku sabo lah koz mnder gini slalu trjadik kat UMT tapi tak lame kejap je...ok lah...battery lappy aku jenis ta tahan lame..so btahan je la dgn battery yg sedia da nih...pastu ade letrik balek..dalam hati aku dengan BANGGANYE..aku ckp "see...ta lama pun.."..tbe2 blackout balek...arghhh!!! tension...mule beharaap cam tadi la..pastu 10 min blalu ttp tader letrik...battery aku dah abeh...aku dah panas...bilik aku lg panas...dah le malam tuu aku tggl sorg2 je dalm asrama..dalam rumah aku blh kate tggl 3 bilik je yg ade pghuni yg len da tader...tpi sebb aku tabah n da biase mnder2 ginih aku layan jee...dari 10 min ke sejam...sabo2 pastu aku ta leh tahan aku pun tido lah..awal gile aku tido ari tu...pastu pkul 3 pg aku tbgun koz aku tdengar sore org meroyan tp aku yakin bukan rasukan@amukan tapi still aku mncarut gak..koz bukn senng nak tido tyme tgh panas ginih...still letrik tader jugak...sudahnye sampai ke subuh pun tader jugak letrik aku musykil apsal laa lame bena tader letrik...1st tyme jadik ginih...
fairy tail...besh citer nih.....>.<
Akhirnye ari nih 20hb bru aku dapt taw puncenye, ade org try curik kabel letrik UMT, tapi ta lepas, si pencuri mati ketika mmbuat keje keji....aku dapat taw kat laman FB, sorg student master dgn sumber2 yg sah tlh mgesahkan hal nih...kesian, mati sebb mncuri kabel...sumber berkate mayat tu mude lg, kebiru-biruan...innalillah...bile terfikir kesian kat mayat tuu...mati dalam keadaan mcm tuu....sedeh bile PK..



p/s: hari nih jugak aku dapt taw sorg kozmate aku tunang...tahniah HANA BUNGA...senyap2 je beliau~~~;D


p/s: aku lmbt taw koz line wifii kat blok aku tak leh aktivate dlm tmpoh 2-3 hari nih..see, sebb tak online bnyak cite hot,overhot aku terlepas...see the power of FB....

.
.
.
.
.
.
.
........sekian





; (ini GAJAH~)





trimas sebb melayan coretan ini, awop gagah la~~ wewiiittt!!! hahahah







Sunday, January 13, 2013

BLOG ORENJI

Oren sedap!


Hai salam sejahtera sume...
kejadah gamba oren tetibe org tgh sebok kaler KUNING,HIJAU kat stadium, aku OREN pulak selepas mnyepi dalam....ta ingt bp tahun...hahah biaq la..sape nk MISS pun huhuh  ~(=.=)~
sian BLOG aku nih..kalau diumpamakan blog ni sebagai rumah, aku andaikan blog aku cam rumah buruk dalam hutan tuu...reput sane sini,tertggal sane sini, nk masuk pun kene bawak mgucap 10 kali, tuu pun tader hati lg nak masuk..OH MY GUCCI...(gedik je..hahah).

dalam baper tahun, semngt aku cam sekejap meresap sekejap melayang ntah kemana...kenapa aku nk rajen balek menaep blog, koz sorg mmbe aku rajen bena post2 pasal blog dy (cari follower lettew~!!!), mklumlah baru buat kan..mmg le gitu...cam aku first2 dulu..setiap hari i update uolzzz....uollz sampai maleh nk bacekan hahaha.....blog aku tak FUNNY, tp ader aku kesah ke,aku buat blog sebb nk menaep pasal ape yg aku terpikir je hahaha....so paparazi harap maaf,uollz salah tempat kay...

allrite lets end it here, harapn untuk tahun baru 2013, aku akan try merajenkn diri menaep...tmbah2 dah final year..bnyk bende nk kene buat...so bnyak le cite..g pun aku nih bukn jenis pandai borak ngat...menaep pun hmmm so2 je...takpelah...kalau ader yg sudi bace ALHAMDULILLAH...kali nih aku nak bende yg baek,suci,keji,takbur,riak dan sewaktu dengnnya kat sini...akhir kata....undian di tangan anda..SILE MGUNDI....saya tak reti politik....so no politik-debate kat sini....nak politik g tmpat len..mohon paham..


allright, 



yg benar,



adios,




        .. 
(ini SEMUT2)



;P

There was an error in this gadget