Saturday, November 30, 2013

Peringatan

Hellow....Assalammualaikum......

lagi sekali aku terlupa pasal blog...well blog is not my thing u know =.=
anywayzz...pe cite yg jadik sekarang kat mesia ni eh???
 lupe nak cakap hepy CONVOCATION TO MYSELF...finally habeh dah blajo math selama 3 tahun not bad...wanna know about my course....we talk bout it later....

well mcam biase aku on FB...keje aku slalu on FB...sehari tak bukak tak keruan hati, walaupom nitifi 1 je huhuhu dun noti2....aku mmg mggunakan media FB secara optimum koz kat situ je sources pasal mende terkini cepat up cnth pasal rosmah, rompak2, kete baru, gosip baru n latestz pasal VILLA NABILA..cam haram je...=.=

back to topikz plezzz......aku scroll downlah nak nngok ape cite ngn mesia harinih sehat ke k.o ke kelaut ke gaung ke then aku ternampak artikel print screen akbar said that "11 years old boy rape a 6 year old girl"
OMG...OMGash...Astaghfirullah...nguncap panjang kott...bebudak kot siap bleh masuk guinness rekod jenayah termuda...bukn nak kate lah tp bile akbar tulis statemnt camtu pelah kate hati mak bapak budak tuu agaknye.....but...why???!!!

zaman skarg budak matang bukan disebabkan akal fikiran yang panjang dapat fikir baik buruk but u know their mind more on that kind of thinking...the question is HOW &WHY??

1) Adakah sebab kemajuan tekonologi maklumat yang tanpa sepadan
2) salah mak bapak sebb manjakn anak2 dengan teknologi yng tak kene dengan umo mereka
3) pihak yang berkaitan yang tidak membuat tapisan (program tv lau internet no komen tp kite ader jawatnkuase IT an??? what their name,I forgot alredi..)


bayangkan what will happen in 10 years, now we are in 2013.....aku sedeh ngan generasi sekarang mmg kalau jumpe budak 17 thun kekadang kat kl nampak mcm 20-an melaram kemain tp what they think just fun...sampai fun merapu2 gambar bogel pon nak share....mcm la social site diorg tu tader frenz,nak uplod gambo2 tak semenggah gituh...siyez pendek je akal..bile cakp kate mngongkong bile lepas mcm otak kene letrik duh.....



baca penuh::
:http://ohartis.com/2013/11/kes-rogol-budak-lelaki-11-tahun-budak-perempuan-6-tahun-di-alor-gajah/



CREDIT: Oh! Media
There was an error in this gadget