Wednesday, July 20, 2011

1,2,3 cubaan...

hai uolz sume..mahap2 lah ye aku dah lame tak update..cam beselah hat kata mahu,jari kata tak mahu..aku terpaksa...terpaksa..koran paham tak perasaan nih...(aneh rasanya..)

well untuk entry bulan nih aku nak share pasai cerita baru kat astro oasis, apa tak caya aku tgk oasis,aku pun tak caya,aku buknan le ala2 alim gituh tapi an.. aku nih still ada cahaya keinsafan
( rasa lighter la lagi seswei..cahaya...???) yg agak2 malap gitu (ko ada??!!)

semalm tgh malam jugak lah..kirenya dah masuk ari nih la an adess..mahap lagi aku seorang yg blur (aku ngaku jua..) pada 19/7/11 aku TERtuka channel 106 tuh,maklumlah busan kot tgh mlm tuh, aku bntai 611 cite ONEPIECE,pastuh dah abeh cite CONAN lak,ceh!! aku dah tgk episod conan tuh so aku pun travel2 kat channel tuh sampai le masuk 106..

tgk2 cite cubaan...AKHIL HAY yg handle..hahah..mmg besh dia ala2 cam PRANK kat muslim ngan muslimat kat sekitar KL la...nak kenekan orang diowang TERPAKSALAH act macam anak ilang mak lah,orang bunyikan hon tak henti la,orang minum arak la, and so on...

lepas dy da prank nko pastuh dy cakap lah..kalau ko selaku umat AKHIR ZAMAN nih APA YG KO BUET SBB NAK TOLONG ORANG2 CMNIH (ikut situasi yg diorang act untk ari tuh)

yg besh!!!! ada jugak dia suh mgucap la, istighfar la..silap2 dy tnya rukun iman,ngan rukun islam t(kalau kantoi tatw la haku ngan orang islam zamn skunk nih),mmg bagus citer nih korng ptt tgk la...but aku cam sedih la pulak..bile ada sesetngah tuh bile suh mgucap pun lari2,tolak2 mic suh kawan yg jawap..ko dah tak reti ngucap ke...teruk betul...cbe test "adek2 cbe try sambung lagu ni...lalallla....."

ada yang istighfar pun tak lepas..macam lidah dah keras sebutan pun cam tak kene..tuh baru tnyer basic buat la si akhil hay tuh tnya soklan KILLER tak ke naya korng...

fikir2lah perbaiki diri dengan agama...jgn dok keja part dunia je,ingat sket pada ALLAH tuh...akhirat t bukan dunia nih yg toloong kita...nih PROMO DIA...HIDUP ASTRO OASIS~!!!!
kesian tgk AKHIL HAY..lari sana,lari sini nak kejo orang...hahahah....XDD

video

2 comments:

  1. gud job.. tp kn.. klau channel ni ada mawi ke.. takpun, bg mawi yg jd hos pun bez jugak kn.. hehe.. terbaik r der

    ReplyDelete
  2. hahah...no komen la pasai mawii tuu...mawii pun sengap je skunk nih an huhhu...;]

    ReplyDelete

There was an error in this gadget