Sunday, January 19, 2014

INTERVIEW YG SADIS


Hheelllooo waddapppp~~~ ;DD



selamat malam uolz, thanx a lot lah singgah ke blog aku yg idup segan mati tak mau nih...ader sebb ngape nulih begitu sebab nak update pemaleh sekali  kan bagus lau dalam nak berblog nih....ko p.k aje ayat trus kua tak yah nak menaep2 nih...letih doww...buat aku ilnag napsu nak becerite....memule xcited tgh dok naep2 tlupe la plak certain2 part...then bleh plak nak edit balek....ko rase??? ader aku nak mgupdate every week?? hahah....ke-laut sudah...

well sambung cite pasal xpdc kije2 nih wah ader macm cite jalan2 carik makan x??? tp lau jjcm tu mmg knyang la melantak free lak tuh...kekadang aku nengok diorang asik melantak aje every week badan tak naek2 la pulak....korg ase lau yg nek berat sampai 10 kg musim akan datg ader celeb yg same berani tak nak go on jadik host...huhuhuh....tepuk perut bnyak kali la jawabnye huhuhu....;p


ok after a month aku koje kat maths-cathc (MC), aku resign....siap bagi surt benti keje lagi ade le dalam 3-4 hari gitu supposedly aku benti keje 31hb, but diorg dah suh benti awal aku pun terime ngan ati terbuke, Y? because leh le aku dok melepak kat umah seminggu b4 aku g keje aku yg baru huhuhuhu.....alhamdulillah lah doa nak dpat keje awal thun 2014 aku tertunai....kesimpulannya, doa senjata UTAMA .....ader ayat cam prof dr muhaya..... gaye ustzh rogayah ader lew huhuhuh....;p

nak jadik cite, time aku keje kat MC dalam 1-2 mggu aku dapt koll from a no number, memule aku terdelete dah aku tgh dnga lagu then aku nak out la dari player tu aku tekan lah gambo caller merah tu time tu jugak koll masuk kan dah ta pasal2 aku mnolak rezzeki, aku doalah bebnyak koll la balek no yg private tu...yela mane taw kollin for interview..dalm 5 min gitu caller tu koll balek, aku pun ngan semngat mnjawab "hello?"....then dier introduce bla2.....then terjadik la adengan phone interview, actually phone interview ni just wanna know korg leh speaking tak dier bg soklan simple aje, cam aku dier tnye pasal traffic, mcm leh ke aku keje kat sane lau aku sleelceted, of koz la aku bleh dah dekat je ngan umah, jarak dier pun mcm 15-20 min aje...cume yg suwei jalan tuh slalu jem DEMM MAN!! bende2 yg macm nih yg mletihkan...=..=
orite then aku set bile nak interview n mase sume....ta slap selang 2 hari tarikh interview...

then sampai lah hari yg interview tuh cam bese le pkai baju kurung sume sopan gile haahaaahahhhaaaa.....then pakai wedges yg mak aku dah tak gune,aku nih ske pakai selipa aje so takan nak interview pkai selipe jepun an, jatuh saham beb...so pkai wedges yg ala kadar tu, wedges tuu aku ske sbb tak terlalu tggi n selese la mcm pakai flat shoes aje, so aku g sane cam bese bapak aku hnta lah an adek aku pon folo skali, ko tgk famili ko ader camni temn interview hahahah....mohon jgn jelezzzz~!!!!!... then pas parking g la nek tgga nak nek ke main office, tgh nek2 tgge wedges lak koyak depan ...OH GODDDD!!! Y at time like thiz,, seb bek gain gua labuh leh ke-cover sket hahaha...mmg jaln slow giler...ok sampai kat receptionist, ckp kat dier aku dtg ader interview then dier suh ikut someone n waiting in a room, tgh tggu tuh, aku review balek la job description n praktis sket2 lah bia lancar, tekak aku lak kering giler time tuhh siye nyesal tak bawak air, aku lau tekak dah kering nak becakp payah nih....sudahnye tggu jelah sampai org yg bekenaan dtg...btw aku awal 15 min....;DD
korg tgk....bleh plak kasut aku koyak depan...kemain lebar koyak dier  =.=''
RIP my luvly kasut...thanx dapt betahan sampai hari ituuu.....

kaler mcm ni la bju kurung tuu....tp tader le blink2 ginih huhhu....kalau blink2 nih ko nak g kenduri ke meriah bena bju kurung ko huhuhu ;DD

then dtg la sorg awex chinese, sempaoi baq hang, simple je...dier leader kat deprtment yg nak hire aku...then interview la cam biase, pehhh peramah gile awek nih, aku ske cara dier...ader sesikit cam aku, aku ske ayat dier pasal keje mcm nih " i dunt mind what time u wanna come, or how long u wanna pray...as long as u do ur work and admit ur fault if any,and promise not to do it again, its fine.."...Laaalllalalalalalala mcm besh je...mcm sonok aje....hahaha...then dier tgk aku nyer form aku tgh keje n resign dalm awal bulan 1, so dier tnye la aku wat ape as asisstnt editr, aku pun serba srbi la cite, sbnrnye mcm tak de keje je dok sane huhuhu....then dier tnye ble aku lleh masuk keje, aku cakp la early jan aku boleh sbb aku tanak  lame2 dok umah t momentum aku ilang, so she says "good2, do u need any paper for support ur notice? do u need some time after ur prev work?"---perghhh consider habeh kaww...aku cakp tak perlu kot surat2 nih g pun aku kontrak aje keje sane, nak cuti2 pas keje? tak perlu kot t jadik lazy boness hehehe...then melawak sket2...dier pun citer psal keje2 kat deprtment dier cne....then dier cakp see u on 2nd jan. aku pun cam bebunge la an...pergh terus dapt nko...sonok interview ginih takyah aku nak nunggu2 dengn mnder yg ta pasti....then dier cakp wait for koll for confirmation....then abeh la interview...ader le 40 min interview termasuk merepek2 sket.

so dalm semggu aku tggu kol, walaupon aku dikire diterime keje tp slgi tak dapt kol tuh aku tak senng duduk, every day aku tggu koll tapi tak masuk2 jugak...sudah nyer dalm 31 dec waktu dkat2 pkul 7 masuk kol, mule nyer ptg tuh ader skali dier koll tp aku kua ta bawak henset, so aku ingt esok la kot dier koll, aleh2 dekat2 pkul 7 pihak sane koll....cakp collect ofer letter on 2nd....wawawaw gumbirenyer hati akhirnye dapt keje.....gaji aku kat MC pun masuk dalm mggu tuh so, 4hb aku shopping la sket tak smpai seratus dah beborak ngn mmber nyer pasal....aku dapt la beli jubah sehelai, beg satu,.....yg len2 nnti2lah tggu gaji seterusnye....hahahha


sooo....smpai sini je la kott, t aku update pasal keje baru aku lak....aku ske environment dier, team grup pun reramah aje huhuhhu arite kite tgk la baper lamer aku keje kat sini timbe pglaman sket. manelah taw ader rezeki len nak dtg lg after thiz....hahahha

pepehal i wish u all have a good fortune thiz year, may ALLAH ease our life.... ;DD


2 comments:

  1. Replies
    1. aku yg menngok lagi sadis hahahha ;DD, bnyak jase dier weh hahaha

      Delete

There was an error in this gadget