Saturday, January 11, 2014

Math Catch



hooollllllaaaa,,,, uolz hari ni I xcited nak berblog....tgk muke setan kat atas huhuhu there is somthing i wanna to talk about....thankz oga for ur evil's smile ;DD

dah lame tak berblog bnyak juga cite yg ader, tp aku tapis2 sket untuk jadik bahan bacaan umum huhuhuhu.
well ingat lagi tak pasal interview yg aku dok taep mnjng bejele2 tuh...ok, ni kesinambungan kisah xpdc mncari koje....harap saba mambacenyer.

orite pas je aku interview ngan metro parking, aku wat le keje part time skejap kat math-catch tuu....sbb aku just nak income sket before dapt. mane2 keje. gpon niat aku nak keje sane mmg  nak cari income sket yelah lau dapt mane2 keje aku nak gne dwet gaji tuu bli kasut n baju sket lau nak harap yg sdia ader adooii mmg payah la...baju kurung pun dah stk 4-5 tahun punye time matriks dedulu mmg ader yg baru tp cam terlalu gojes nak bawak ke keje huhuhuh btw baju yg slalu pakai kat matriks tuu pun dah tak elok ader yg kain kedut semacam ngeri lak nengok. ;[

keje kat match-catch tuu senng aje, yelah jusst check2 jawapan n work solution aje mmg mudah pun aku cari pun kat iklan mudah. tapi bg aku keje nih mmg klaka la history dier mgarut je, keje camnih mmg takan dapt kat mane2 huuhuh mane tak nyer aku g interview tp interviewer aku takder, then trus koll tnye bleh on keje or tak? aku on aje lah dari aku dok umah tader mnder atleast ader jugak gaji. gaji aku mmg sket je, jujur ckp bawah 1k, lantaklah, aku pk dekat area umah aku aje tmpt tu kat sri damnsara so tak jauh dgt, jlan pon tak jem teruk sgt. so bermulalah keje aku sbgai pembantu editor buku math kat tempat tusyen.

1st day dtg keje,aku masuk bilik pgetua (pfft...mmg gelak dalm hati, tusyen pun ader pgetua rupenyer...;DD) dah koll suh dtg keje mmg aku bawak badan jela an .....aku ta bawak resume so mmg interview 1st day keje...mmg gelak aje la dalm hati...so keje petame cek jawapan buku tusyen diorg yg upsr, nak jadik cite sku cek buku drjh 5 dlu kat pc....adess pinar mate2 tgk pc lame2...lame jugak la nge-ceknye mane taknye dari bab 1 sampai 10@11 bab... mane tak lame seb bek ups laju la jugak nge-ceknye lau add-math huhuh dekat smggu baru setel 1 buku.....letih beb....

antara bebuku yg aku dah semak..blh kate dalam sehari 2 buku la...kalau upsr la lau pmr n spm sehari 1 kott....=.=

cover buku nih pgetua yg wat pakai potoshop....sume sendiri ajek jimat kozz kot huhuhu

pening pale aku ngecek jawapan....seb bek cek aje lau aku yg kene wat jawapan  huhuhuh bnyak mnder aku ngepek dalam buku nih hahaha ;DD

nak cite pasl environment keje...macm mgkondem tp cam dah ckp earlier, aku tapis2 bnyak supaya jadik bahan bacaan umum huhuhuhu, envionmnt ok, most of the time aku solo aje, dah kunci pun bagi kat aku time 2nd day, kekadang aku ase cam EMM DA BOOSHHHH!!!!! hahaha pasang radio kekuat,karoke,ceconteng whiteboard dan sewaktu dengannye, maklumle lau dah busan mnder je leh wat kat tmpat gitu huhuhu...kekadang aku terpikir jugak nak wat parti liar kat situ dah kawaasan pun mmg agak liar hahahah......;p

bile dah sebulan dok wat rutinn yg sme kebosann mule mggunung keje lak makin ssh sbb dah msuk part spm, dem tambah lak ngan add math, pc lak cam suwey aje...sbb virus dier kemain kuatnyer superman kah?? huhuh so dari cek pakai pc beraleh cek manual pakai buku sedia ader just tande aje maner yg salah. Beter mcm nih jimat letrik,pale aku pun tak teleng, mate pun tak bpinar nk nge-cek jawapan. oklah keje cume busan sbb dok sorng bgunan pun seram x seram lah an mane taknye bgunan cam kedai2 then tgkat atas skali, dalm tgkat2 tu sume takde pghuni aku sorg ajelah stp hari mmg kene knci pintu lah annn...=.=
aku keje sini tak lame sebulan aje pastu aku blah sbb aku dapt tawaran keje....so i will story thiz one in my next blog, till then take care~~~

pe-pepun aku suggest kepada student yg nak improve math supaya ddtg kat tmpt tusyen nih koz tusyen main focus kepada math subjek aje so korang akan diberi layann macm putere puteri dalm nak blajo math.
next, caro dier ajo more tu keywords, so korang akan senng paham dan akan cepat paham dengan care camnih. buku latihan dier ok better kot dari buku kat kedai2 sebb solution dier sgt detail tmbah lak aku assist (tp tak sempat cover sume buku) aku highlight mane yg diorg tertggl bnde2 yg minor cam sign, formula, simbol and so on. So imma highly recommended this centre for u. sesape yg slow n weak math diz iz definitely ur place.the tutor is a teacher that have xperience in the subjek matter.so rest, rilex and study.


dier ader dua cawangan satu kat shah alam sek. 21 and lagi satu yg baru nih kat SRI DAMANSARA,name tusyen nih MATH-CATCH, korang leeh review testimoni and all kat FB dier..type aje math catch network belambak la kuaa....^__________^



2 comments:

  1. hahaha.. ble jd promoter dh..
    bpe komisyen ko dpt promote diorang?? haha..
    oga tatsumi <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha free of charge huhuhu......tak kuase aku nak jadik promoter... ;p

      Delete

There was an error in this gadget